Obavijesti za iznajmljivače

28.
SIJ.

Obavijest za obveznike uplate turističke članarine

Sukladno Zakonu o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma (NN 152/08) i Zakona o članarinama u turističkim zajednicama (NN 152/08) (NN 88/10) (NN...

07.
SIJ.

Uredba o utvrđivanju visine boravišne pristojbe za 2019. godinu

Na temelju članka 16. i članka 20. stavka 7. Zakona o boravišnoj pristojbi (NN 152/08, 59/09 - ispravak i 30/14), Vlada Republike Hrvatske...

Kutak za iznajmljivače

Poštovani iznajmljivači,

 

U ovom dijelu možete pronaći upute i materijale koji su Vam potrebni za obavljanje ugostiteljske djelatnosti pružanja usluge smještaja u domaćinstvu. Svi materijali objavljeni na stranicama Turističke zajednice općine Viškovo isključivo su informativnog karaktera.

Sve dodatne materijale vezane za propise iz turizma možete pronaći na stranicama Narodnih novina ( www.nn.hr ) i na stranicama Ministarstva turizma ( www.mint.hr ).

 

Obavještavamo Vas da boravišnu pristojbu u paušalnom iznosu imate mogućnost plaćati u tri rate. Rok za uplatu prve rate je 31. srpnja, zatim rok za uplatu druge rate je 31. kolovoza, te za treću ratu 30. rujna. U skladu s time molimo Vas da se pridržavate rokova uplate.

 

Pravna ili fizička osoba koja naplaćuje pružanje usluga noćenja u smještajnom objektu, a nije obveznik plaćanja paušalnog iznosa boravišne pristojbe obvezna je boravišnu pristojbu uplatiti na propisani račun svakog 1. i 15. u mjesecu za sva noćenja ostvarena u tom razdoblju.

Nadalje, podsjećamo Vas na obvezu plaćanja turističke članarine. Rok za plaćanje turističke članarine za svaku godinu je kraj veljače iduće godine (rok za 2017. godinu je kraj veljače 2018. godine).

 

Kako bismo Vas što bolje informirali o zakonskim propisima vezanim za iznajmljivanje pripremili smo za Vas Upute za iznajmljivače. U Uputama za iznajmljivače naći ćete sve informacije o zakonskoj regulativi vezanoj za djelatnost pružanja ugostiteljskih usluga u domaćinstvu.

 

Turistička zajednica općine Viškovo  nudi mogućnost besplatnog predstavljanja Vaše turističke ponude na web stranici Turističke zajednice www.tz-viskovo.hr, te Vas stoga pozivamo da nam dostavite vaše tekstove, slike, promotivne materijale kako bi Vas mogli što kvalitetnije predstaviti putem interneta prema uputama koje smo pripremili Upute za prikupljanje materijala za predstavljanje ponude na web stranici.

 

Nove obveze iznajmljivača 2015. godine (Klub iznajmljivača Hrvatske):

- Isticanje oznake zabrane konzumacije alkohola mlađima od 18 godina

Kutija prve pomoći obavezna je u obiteljskom smještaju!

 

 

Česti tagovi
Copyright © 2015 Turistička zajednica Općine Viškovo